Sådan Planlægger du Et Gør-Det-Selv Projekt

Når du beslutter dig for, at give dig i kast med et gør-det-selv projekt – hvad end det er at bygge en ting, eller lave forbedringer i hjemmet – så er det vigtigt at præcisere, hvad det er, du gerne vil opnå. Ikke alene vil det hjælpe dig, at holde denne vision for øje igennem et projekt, det vil også gøre det nemmere for dig, at instruere andre, der eventuelt arbejder på projektet med dig. Den bedste måde at gøre dette på er, at skrive det hele ned. Du bør specielt fokusere på, præcis hvordan genstanden eller området skal komme til at se ud. Det er også en god idé at have en række noter med ideer, blade og skitser til projektet. Så mange detaljer som muligt.

En af de andre ting du skal beslutte er, om du selv kan eller vil gennemføre hele projektet selv. Det kan være, at du har brug for professionel hjælp, når det kommer til visse aspekter af et projektet, såsom el- eller VVS-installation. På den anden side kan det være, at du er i stand til selv at fuldføre alt arbejdet, men bare ikke har tiden eller lysten til at gøre det. At få professionel hjælp kan også være nødvendigt i planlægningsfasen af et projekt. Du kan for eksempel have brug for hjælp fra en arkitekt for at kunne få en byggetilladelse, og hjælpe dig med at overholde alle de gældende bygningsbestemmelser. Du kan tit få mange gode råd, og referencer til fagfolk og professionelle, ved at besøge et professionelt byggemarked.

Vær realistisk omkring, hvor lang tid tid, der kræves for at fuldføre et projekt. Kan du virkelig omstrukturere hele haven i løbet af en weekend? Det er altid en skam, når folk kommer godt i gang med et projekt, men så er nødt til at haste sig igennem den sidste del, fordi de er under pres for at gennemføre det hele inden en bestemt tid eller dato. Glem ikke, at familiemedlemmer måske ikke er ligeså begejstrede for et projekt, som du er, og kan risikere at blive trætte af at leve med alt byggerodet. Det er derfor en god ide, at planlægge og estimere tiden grundigt, inden du begynder på et større projekt.

Alt afhængigt af, hvilken type projekt du skal til at gå i gang med, kan der være mange byggematerialer du skal have bestilt hjem. Det er også vigtigt at finde ud af, på hvilket tidspunkt du skal bruge hvilke materialer. Det er ikke ideelt at få alle materialerne til badeværelset leveret på én gang, og skulle finde plads til at opbevare alt det, mens I venter på, at udvidelsen er blevet bygget færdig. Samtidig ønsker du ikke at betale for, at fagfolk skal stå og vente på materialer, fordi du ikke fik bestilt dem i god tid. Det kan være nyttigt for alle de involverede at planlægge alle stadier af projektet på et Gantt-diagram. Det er en alletiders måde at skabe et overblik over, hvor meget tid hvert del af projektet kommer til at tage, og vil hjælpe dig med at bestille de rigtige materialer på det rigtige tidspunkt.