Disse Tusser Åbner op for Kreativitet i Hverdagen

Vi mennesker har aldrig haft flere former for underholdning at vælge imellem, end vi har i dag. Moderne mennesker, i vores del af verden, behøver aldrig at kede sig (selvom det måske ville være sundt engang imellem). Det betyder dog også, at vi har en vigtig opgave foran os: det er op til os at vælge de former for underholdning, som vil bringe os mest mulig lykke.

Når du arbejder, så har du en lang række opgaver, som du er nødt til at løse. Du bliver betalt for din tid og dine kræfter: det betyder, at tiden ikke er din egen. Du kan ikke helt frit vælge hvad du vil gøre, og du kan ikke droppe en opgave, bare fordi du ikke har lyst. Det er nok ikke den store overraskelse, og der er ikke noget galt i at sælge sin tid som sådan. Men når man lever på den måde, så er det vigtigt at man husker på, at ens fritid tilhører én selv.

Mange bruger nemlig ikke deres fritid på at gøre de ting, de har mest lyst til. Mange ser derimod weekender og ferier som tid, der skal bruges på at ”lade op”, så man kan være en ihærdig medarbejder igen, når man er tilbage på jobbet. Det er én ting, hvis vores chefer tænker sådan: men hvorfor bilder vi os selv ind, at det er rigtigt? Burde det ikke være den anden vej rundt?

For mig at se, så er den eneste grund til at vi arbejder, at det er praktisk at have nogle penge. Vi bytter altså 8 timer på vores arbejdsdage for nogle penge, som vi så kan bruge på, at få endnu mere ud af vores fridage. Vores tid er i fokus, og vi arbejder udelukkende for, at kunne få mere ud af denne tid.

Når man tænker sådan på tingene, så giver det pludseligt mening at forholde sig kritisk til, hvad man bruger sin fritid på. Hvis du bare dine weekender på at sløse foran fjernsynet, så virker det måske ikke så slemt, hvis målet med weekenden bare er at lade op så du er klar til at arbejde igen på mandag. Men hvis vi vender det rundt, og du har arbejdet hele sidste uge, så du ville have mest mulig frihed til at gøre hvad du har lyst til i din weekende… Er det så reelt fjernsynet, der trækker mest? Har du virkeligt slidt på jobbet i 40 timer for at du kunne lægge på en sofa og se noget ligegyldigt i flimmerkassen?

Jeg har personligt fundet ud af, at jeg nyder min fritid meget mere, når jeg bruger den på at være kreativ. Der er ikke noget der føles bedre, og giver mig mere energi, end at tegne eller male noget. Når man skaber noget med sine egne hænder, så giver det en enorm følelse af frihed og selvtillid.

Det bedste af det hele er, at det ikke kræver en masse energi og overskud at komme i gang. Med et par Posca tusser kan alle komme i gang med, at være kreative derhjemme. Disse specielle tusser gør det nemlig muligt at tegne på stort set hvad som helst. Du kan dekorere dine egne flasker ved at tegne på glas, eller skrive kærlige hilsner til familien på sten fundet på stranden. Du kan tegne på træ, plast, porcelæn og alt muligt andet. Kun fantasien sætter grænser – og det er hele idéen!