Hvorfor er designer lamper så dyre?

Har du måske undret dig, om hvorfor designer lamper er så dyre? Design lamper har tilfælles for alle, at de bliver skabt med kvalitetsmateriale. Men hvorfor er de egentligt så dyre? Det er der faktisk en god forklaring til.

Designerlamper er oftest skabt, så du får den bedst mulige belysning, men også det bedst mulige udseende. Designerlamper designes af arkitekter, der er professionelle indenfor branchen. Arkitekter lægger nemlig vægt på alle dele lige meget og de har stor fokus på at levere det bedst mulige produkt.

Arkitekter, der designer designerlamper, designer oftest også møbler og lignende.

Poul Henningsens Ph5 lampe er bl.a. en designerlampe, der vinder i test. Ph5 lampen er en klassisk og autentisk lampe. Poul Henningsen var pioneer indenfor lysdesign og hellighede det meste af sit liv til at tæmme det elektriske lys. Han designede den verdensberømte Ph5 lampe i 1958, som et modsvar til de løbende ændringer, som glødepæren undergik med hensyn til form og størrelse. Ph5 lampen er fuldstændig blændfri uanset hvordan lampen installeres og hvilken lyskilde der benyttes.

Altså er design lamper produceret, så du får det bedst mulige lys. Nogle vægter f.eks. gult lys, hvorefter andre vægter, at lampen vil lyse så meget som muligt. De designer altså ikke efter form, men for lys. Mange billige lamper designes kun efter form, og dermed får man en meget dårlig belysning.

 

De dyreste designerlamper

Der findes mange dyre designerlamper på markedet i dag. Dog er det ikke så tit man ser de dyreste. En af de dyreste designerlamper er en lampe fra Baccarat, der er et fransk designermærke. Navnet på lampen er ”Soltice Comete Chandelier” og den er enorm, med omkring 1800 stykker af håndarbejdede krystaller. Det er den mest dyreste lysekrone. Prisen på denne lampe er på omkring de 1.1560.000 danske kroner.

Derefter finder man også ”Talavera Ceramic Ceiling Lamp” til omkring 2.125.000 danske kroner. Denne lampe består af keramik. Det er en lampe fra 1800-tallet opstået i det centrale Spanien. På lampen er der desuden også stearinlysbeholdere.

Endnu en dyr designerlampe er lampen ”Salviati Chandelier” til omkring 6.800.000 danske kroner. Den blev skabt af den italianske designer Giulio Salviati. Lyskronen består af krystalglas og er skabt i 1900-tallet. Det er desuden også den eneste, der er lavet af sin slags.

Endnu en meget dyr designerlame er lampen ”Tiffany Wistera Lamp”, der har en værdi på omkring 10.642.000 danske kroner. Den fanger de mange forskellige farver, glasset er lavet af. Desuden har det en form af et hængende blåregn, som er en meget smuk blomst.

Den dyreste lysekrone i mellemøsten stammer fra Kuwait. Denne lysekrone har navnet ”Kuwaiti Mall Chandelier” og har en værdi på 12.240.000 danske kroner. Denne krystal lampe lyste i 360 Mall i Kuwait, dog blev den ødelagt, da en teenager kastede sin sko på den, så den endte med at gå itu på gulvet.

Endnu en meget dyr lampe er ”Pink Lotus Tiffany Lamp”, der koster omkring de 19.040.000 danske kroner. Tiffany lamperne er meget sjældne. De blev solgt i Christie’s i New York den 12. december 1997. Den er lavet af 2000 håndlavede glasstykker, der er perfekt sat sammen til at skabe en meget unik form af en blomst med lys i fokus.