3 sikre investeringer der altid tjener sig hjem

Det kan være svært at finde ud af, hvordan man bør investere sine penge, men hvis du ved det mindste om inflation, så ved du, at penge i banken bliver mindre og mindre værd. Du kan forsøge dig med aktier, men når man regner ind, hvor mange ressourcer store virksomheder bruger på at forstå og forudsige aktiemarkedet, så er det nærmest umuligt at være garanteret et overskud – priserne er allerede det, hvor de klogeste hoveder og maskiner vurderer de skal være. Det er sjældent du kan finde information, der både er ukendt for de store spillere og betydeligt nok til at påvirke markedet. Der er selvfølgelig mange andre måder at investere på, men har har du vores bud på de tre ting, du får mest ud af at investere dine penge i.

Du kan ikke gå galt i byen med landbrug, hvis du selv står for det. På noget mindre skala kan du gøre mere ud af din egen have, så du for eksempel gror nok til dig selv og dine nærmeste. Mad er en stor udgift for mange, men hvis de fleste rent faktisk spiste sundt, ville udgiften blive en endnu større del af indtægten. Med egen have bliver det ikke sundere, og så er maden stort set gratis – den koster selvfølgelig tid, men at passe en have er afstressende og nærmest meditativt, så den tjener sig selv hjem to gange. På større plan kan du for eksempel sætte store drivhuse op og øge udbyttet nok til at kunne leve af det. Mad vil der altid være brug for, så på nogle punkter er det den bedste valuta.

En anden ting du bestemt bør investere i er alle de ejendele, du har brug for. Det handler først og fremmest om, at du bør stoppe med at bruge penge på midlertidige eller praktisk talt ubrugelige ting. I stedet for plastik i køkkenet, så køb stål eller lignende, som kan holde hele livet. I stedet for en lampe fra IKEA, så køb en ph5 eller anden lampe, der både er af højere kvalitet og giver bedre belysning. Lamper og køkkenredskaber er ikke det eneste, du bør skifte ud, da ting såsom fjernsyn og sodavand for mange bare dræner penge, så de fleste ville være lykkeligere, hvis de erstattede dem med et brætspil og et glas vand.

Sidst men bestemt ikke mindst bør du investere i dit helbred. Der har gennem flere årtier været en stigning i antallet af overvægtige, folk med diabetes og andre livsstilssygdomme, for slet ikke at tale om, hvor mange der hvert år bliver diagnosticeret med en autoimmun sygdom eller to. Medicin er dyrt, så rent finansielt kan du spare ved at have en sundere livsstil, men det vigtigste er, at dit helbred er uvurderligt, så i sidste ende bør din helbred altid være din førsteprioritet.