Starter du Samtalerne Når du er Til Sammenkomster

Det er ikke rigtigt muligt, at være helt og aldeles asocial i disse dage. Flere og flere virksomheder har øjnet værdien der ligger i, at folk socialiserer og danner netvæk. Det betyder flere sammenkomster i forbindelse med arbejdet og karrieren. Det kan være ganske grænseoverskridende hvis man er den introverte type, men det er noget man er nødt til at vænne sig til.

Uanset om det er fordi du er lidt genert, eller bare ikke specielt erfaren med den slags sociale arrangementer, så kender jeg nogle tricks, der vil gøre oplevelsen både sjovere og mere behagelig for dig. Det første trick er, at være den der starter samtalerne til de her sammenkomster!

Det lyder måske helt hen i vejret. Hvorfor skulle du starte samtalerne, når du ikke føler dig særlig tryg ved det? Burde det ikke være de andre, som har gjort det mange gange før og godt kan lide det, der tager det første skridt? Det kunne du måske tro, men det er faktisk ikke den bedste tilgang. Ser du, en af kerne tingene i frygt er kontrol. Eller nærmere mangel på kontrol. Vi føler os bange, når vi står overfor en situation, som vi ikke føler vi har kontrol over. En løve er farlig, men de fleste af os kan godt slappe af, når vi ser en løve henne i Zoologisk Have. Den er nemlig i et bur, og vi føler derfor vi er i kontrol over situationen. Hvis vi mødte den samme løve ude i baghaven, så ville vi nok løbe rigtigt hurtigt! Hvis vi ønsker at gøre en situation mindre skræmmende, så skal vi altså give os selv følelsen af kontrol. Det er der, hvor det at initiere samtalerne, kommer ind i billedet. Det sætter nemlig dig i førersædet. Samtalerne er ikke noget der bliver pålagt dig, det er nogen du starter. Du er i kontrol.

Samtidig vil det få dig til at fremkomme selvsikker og initiativrig. Det er noget andre mennesker vil værdsætte, og det vil kunne mærkes i samtalerne. Du vil opleve, at folk behandler dig endnu bedre, når det er dig der starter samtalerne, end når det er dem der går hen for at tale med dig. Andre vil også se, at du starter samtaler med en masse mennesker, og vil få et mere positivt indtryk af dig, af den grund. Der er altså mange fordele at hente ved, at være den der starter samtaler med andre mennesker, til de sociale arrangementer.

Hvis du ikke helt ved, hvad du skal snakke med folk om, så frygt ej. Det er nemlig rigtigt simpelt: tal om dem. Spørg ind til hvem de er, hvad de laver, og hvad de drømmer om. Det kan være de er bil entusiaster, der er ved at spare op til en Renault Clio som er deres absolutte drømmebil. Hvis du danner dig et indtryk af hvad folk arbejder hen imod (deres drømme), og hvad der står i vejen for at kunne nå dem, så har du pludseligt mulighed for at hjælpe folk bare ved at give dit syn på tingene.