Sådan Starter du dit eget Mekaniker Værksted

Der skal mange overvejelser til, for at starte et mekaniker værksted. Hvis det er første gang du starter en virksomhed i din hjemby, er det en god idé at kontakte en lokal forretningskonsulent. Disse agenterer finansieres normalt af regeringen, så det koster dig ikke noget. Hvad de kan gøre er at sætte dig på rette sport med at skrive en forretningsplan. Det kan tage lidt tid og kræfter, men det åbner dine øjne for ting, som du måske aldrig havde tænkt på. Det fjerner også uplanlagte økonomiske problemer for virksomheden i fremtiden. Det giver dig også et indblik i igennem omkring hvilken type forsikring, licenser, tilladelser osv. du skal bruge for at drive virksomhed.

Du behøver ikke nødvendigvis være uddannet mekaniker for at kunne starte en forretning. Men for at køre et værksted med succes, skal du vide de det grundlæggende ting. Før du forsøger at åbne en mekanikerbutik selv, bør du forsøge at få et job, hvor du arbejder for en anden i omkring to år for at få en forståelse af hvordan tingene hænger sammen. Du skal være meget opmærksom på, hvor meget du skal opkræve for din arbejdskraft, hvor meget du kan tjene på reservedele, så den er konkurrencedygtig, men ikke for lav, og hvad dine daglige og månedlige udgifter er. Prissætning af dine tjenester bør undersøges inden lanceringen af virksomheden. Bare ring rundt og se, hvad andre kræver for at danne dig et indtryk af prisen.
Når man starter et værksted, eller en anden detailvirksomhed for den sags skyld, er placeringen en vigtig overvejelse. For eksempel kan du muligvis ikke have en butik i et beboelsesområde på grund af lovgivningen og lokale regler. Du er nødt til at vælge et sted, hvor byloven tillader det, og hvor der samtidig er nok potentielle kunder i nærheden. Jo lettere det er for kunderne at finde din virksomhed, og fysisk køre hen til den, jo lettere er det for dig at få kunder i butikken. Når du vælger din placering, skal du også være opmærksom på udgiften til leje eller leasing af den pågældende bygning, så du kan regne disse tal med i din forretningsplan. Hvis du er heldig kan du finde en tidligere mekanikers Butik til salg, og så ved du at det nok er lovligt at køre en sådan forretning der. I så fald bør du dog undersøge, hvorfor han sælger – er det for svært at få kunder dertil? Du kan også overveje at finde et Lager til leje udenfor selve værkstedet – på den måde kan du have dit værksted på en god lokation, og samtidig spare penge på lagerpladsen ved at have den liggende et sted med lavere leje.

Med hensyn til butikens layout afhænger alt af den bygning du har valgt. Du skal overveje ting som lagerplads, plads til elevatorer, arbejdsbænke, olie, kontorlokaler, kundeservice, vaskerum og så videre. Du skal også estimere omkostninger og holdbarhed af det udstyr du skal bruge. Når du har anslået omkostningerne til alle disse ting, skal du sørge for at føje dem til din forretningsplan.
At starte et værksted som mekaniker virker måske som en simpel ting, men der er meget at være opmærksom på. Gør du tingene ordentligt fra start af, kan du dog ende ud med en rigtig god forretning.