Kort og Konkret: God Humor Giver et Godt Liv

Vi har en tendens til, at gøre ting langt mere komplicerede, end de behøver at være. Når vi snakker om det gode liv for eksempel, så har folk alle mulige og umulige tilgange til, hvordan man opnår det. Folk snakker om at man skal gå 10.000 skridt om dagen, eller fyre kål i en blender som morgenmad. Nogle insisterer på en diæt, der stemmer overens med hvad hulemenneskerne spiste, eller at man skal bruge X antal timer udenfor hjemmet hver dag. Folk går i alle mulige forskellige retninger, og meget af det kan slet ikke kombineres med hinanden. Så hvad skal man lige gøre, hvis man gerne vil leve et godt liv? Det virker jo som om, at man kan blive helt stresset af, at følge alle rådene og vejledningerne – og stress kan da umuligt være opskriften på et dejligt liv?

Det er min personlige erfaring, at alle disse forskellige tilgange, i sidste ende kan koges ned til én ting: god humor giver et godt liv. Det handler om at være i stand til at grine af sig selv, finde det sjove i alle situationer og omstændigheder, og ikke være bange for at smile og nyde alt hvad livet kaster efter en. Det lyder måske underligt, men det er faktisk hvad alle de forskellige tips har tilfælles. Når man laver en enorm livsstilsændring, uanset om vi snakker diæt eller intensiv træning, så kan man kun holde fast i den ændring, hvis man finder en måde at holde humøret oppe på. Uden god humor, er der ikke nogen der kan køre Paleo diæten i et år. Uden god humor, er der ikke noget der kan lave hundrede armbøjninger hver dag. Det er evnen til at smile, selvom tingene bliver hårde, og til at grine, når noget går galt, der i sidste ende er hemmeligheden til det gode liv.

Med det gode humør på plads, har man også mere overskud til at kæle lidt ekstra for sig selv. Pludseligt kan man kigge med friske øjne rundt i sine omgivelser, og stille sig selv spørgsmålet: ”Hvad kunne jeg ændre herinde, for at være endnu gladere?”. Da jeg stillede mig selv det spørgsmål inde i soveværelset, endte jeg med at tage ud at købe et hay sengetæppe. Sengetæppet runder ligesom udseendet på min seng af, og giver mig en rar fornemmelse af, at soveværelset er rent og ryddeligt. Da jeg nogle dage senere stillede mig selv samme spørgsmål ude i køkkenet, fandt jeg frem til, at det ville pryde mit køkken med noget Royal Copenhagen. Så jeg købte tallerkner og kopper, og pludseligt blev mit køkken et sted, der fik mig til at smile langt mere.

Der skal ikke så meget til: når først man kommer i gang med, at have bedre humor, så har man det rette momentum til at lave forbedringer i sit liv.