Fire måder at gøre arbejdsmiljøet mere attraktivt

Arbejdspladsen er for de fleste det andet hjem og vi bruger gerne otte til ni timer om dagen fra mandag til fredag her. Derfor er det vigtigt, at du og dine medarbejdere har et godt arbejdsmiljø, og et kontorlandskab, som er både attraktiv og et sted i har lyst til at opholde jer. Vi giver dig her fire forskellige måde hvorpå du kan skabe et kontorlandskab, som er attraktiv for dig og dine kollegaer.

 

Skab liv med billeder og planter

Selvom det er et kontor, behøves det ikke at være et kedeligt rum. Billeder kan gøre meget for helheden, og skabe liv på kontoret. Du kan for eksempel bruge plakater med motiverende motiver eller plakater med tekster og citater fra den branche, som du arbejder i. Planter kan også skabe liv og giver et godt indeklima. Indeklimaet er utroligt vigtigt for ens arbejdsmiljø, derfor kan planter være med til at skabe dette sammen med god udluftning. I mange virksomheder, kan plakater og planter samtidig fremme kreativiteten, som er vigtig i forskellige brancher.

 

Møbler og kontorartikler

Hvis man arbejder på kontor, sidder man tit foran ens computer i mange timer og arbejder. Derfor er det vigtigt at du og dine medarbejdere har de retter møbler og kontorartikler, så der ikke opstår skader, eller blot så dine medarbejdere trives ordentligt. Det er derfor vigtigt, at du har de rette hæve sænkeborde og ordentlige, justerbare stole. Der udover, er det vigtigt for trivslen, at der er ordentlige mødelokaler og måske et område, man kan sætte sig hen, for at komme væk fra computerskærmen og få en pause.

 

Gode kollegaer

I alle virksomheder, er det vigtigt, at man skaber et fællesskab på arbejdspladsen, så alle kommer til at snakke med alle og der er god stemning på jobbet. Derfor kan du med rette indføre fredagshygge efter arbejde, eller lave arrangementer, som hele kontoret kan deltage i. Det kan være udflugter eller blot et par timer udenfor med teambuilding.

 

Alt det praktiske

Det praktiske, der skal laves på alle arbejdspladser er tit noget vi tager for givet, men det er ikke mindste super vigtigt at huske på, for at skabe et godt arbejdsmiljø. Få en ordentlig aftale med et rengøringsfirma, så kontoret altid er rent og pænt når man møder ind, eller lav en kantineordning, så der er sundt og nærende frokost hver dag. Giv dine medarbejdere mulighed for at få vand og kaffe og snacks til eftermiddagen.