Festivaler

Sommeren byder på et væld af festivaler – og der er mange af slagsen og for alle aldre. Festivaler byder ikke bare på god musik, men også på hyggelige og sjove stunder sammen med venner, bekendte og familie. Danmark er faktisk et af de lande, hvor der er flest festivaler i forhold til indbyggertallet. Er du i tvivl om, hvilken en du skal vælge i år, så kommer her nogle bud her.

Rockfestivaler

En af de mest kendte og måske den mest kendte festival i Danmark er Roskilde festival. Allerede tilbage i 1971 blev starten på den kendte festival, som mere end 100.000 besøger hvert eneste år i starten af juni og slut juli. Det unikke ved den festival er, at selvom det nok mest bliver betegnet som en rockfestival, så dækker musikken faktisk også pop og punk og andre genre – og netop derfor er der noget for enhver smag.

Musikken begynder først fra onsdag-søndag, men allerede dagene op til begynder de besøgende festival-deltagere at indfinde sig, da der sker masser af aktiviteter i området, og der er gang i den på campingpladsen. Vælger man at overnatte til festivalen, er der store områder, hvor man kan sætte telte op. Selvom det virker som om, at der umiddelbart er masser af pladser, går det hurtigt med at få slået telte op – så er det første gange, man skal af sted, skal man ikke vente for længe med at påbegynde teltopsætningen.

Smuk festival

Skanderborg festival – og ja også kendt som smukfest eller smuk festival, om man vil, startede tilbage i 1980erne. Netop navnet har festivalen fået, da den ligger i utrolig smukke omgivelser ved bøgeskoven. Denne festival startede også i det små på en mark med færre end 1000 deltager og på en lille scene. I dag er festivalen stor med dets 40.000 deltagere. Kombination af god musik, populære kunstner og fantastiske omgivelser gør, at billetterne hurtigt bliver udsolgte.

Tinderbox festival

Denne festival er opstået indenfor de seneste år og er blevet en eventyrlig festival, som kan opleves i tusindeårsskoven ved Odense. Festivalen finder sted sidst i juni – og her er der plads til over 30.000 glade festivaldeltagere. Tilbage i tiden fra årene 1976-2003 kunne man nemlig besøge midt-fyns festivalen i Ringe, men denne måtte desværre lukke og slukke. Nu er Tinderbox kommet til, og det er blevet et godt tilsvarende alternativ til den dengang midt-fynske festival.

På mange af landet festivaler er der også rig mulighed for at bade i en af de nærliggende vand-områder – og hvis man ikke skal bade uden noget på, er det med at sørge for at have badebukserne eller en pige badedragt klar.  Udvalget af fx en pige badedragt til dig er stort i de fleste butikker eller online, så derfor er det en god ide at købe din favorit, inden du tager af sted på festival. Rigtig god festivaltur!