Bliv Klogere På Champagne – Så Du Har en Undskyldning for at Drikke Endnu et Glas

Champagne er utroligt populært, men der er meget mystik og vandrehistorier omkring drikken. Denne artikel giver svar på nogle typiske spørgsmål omkring champagne, og gør dig endnu bedre i stand til at snakke om champagne – hvilke selvfølgelig afføder endnu flere grunde til at drikke mere af de fantastiske gyldne dråber.

Det første spørgsmål de fleste stiller er, hvad forskellen er på ”rigtig” champagne, og hvidvin med brus. Kort fortalt, så er alt champagne Vin med brus – men ikke al vind med brus er champagne. Champagne er navnet på et område i Frankrig, og kun druer fra dette specifikke område kan bruges hvis man ønsker at kalde sin mousserende vin for ”champagne”. Typen af druer der kan benyttes er desuden også begrænset – kun Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay druer må benyttes. Der er undtagelser hvor små mængder af andre druer kan benyttes, i men i grove træk er dette reglerne: en Champagne består af en kombination af disse drue-typer fra et bestemt område i Frankrig.

Det næste spørgsmål er, om champagne kun kan drikkes ved højtider eller når man har noget at fejre. Det er tit sådan champagne bruges, men den egner sig faktisk til alle situationer hvor man ville drikke en øl eller et glas vin. Den er særligt idéel til fejringer, men den går også godt med mad. Så du skal ikke holde dig tilbage fra at poppe proppen på din Moet Champagne uden der er noget særligt at fejre.

Vi bliver også tit spugt om hvad den bedste champagne der findes er. Det er dog ikke noget let spørgsmål: det er lidt som at spørge hvad det bedste mad i verden er. Alle har deres egen livret, og champagne er også et felt hvor vi har personlige præferencer. Nogle af de bedste champagner er helt sikkert Dom Perignon og Cristal, men det er kun fordi de formår at tilfredstille en bred gruppe af folk. Den bedste champagne for dig kan sagtens ske at være en af de mindre populære.

Så hvor køber man bedst sin champagne? Champagne er ganske følsom overfor hvordan den opbevares. Det kan derfor godt betale sig at finde en forhandler der forstår dette, og sikrer at vinen behandles korrekt under hele transporten. Du har ikke lyst til at drikke en champagne der har stået ved stuetemperatur i flere år.

Hvilket bringer os til det sidste spørgsmål: hvor lang tid holder champagne sig egentligt? Igen er opbevaringen vigtig. Hvis en champagne bliver holdt ude af direkte sollys, og holdt ved en relativt lav temperatur, så kan enhver champagne vare op til 4 år. Nogle typer champagner egner sig rigtigt godt til at ældes længere end dette – du kan eksempelvis få Krug champagner helt tilbage fra 1985, og de vil stadig smage godt. Smagen er anderledes end en ung champagne, men de fleste er i stand til at nyde de ældre champagner også.

 

Så nu er du champagne-ekspert. Køb et par gode flasker, sæt dig sammen med vennerne og undervis dem mens I fejrer at livet er godt.