4 almindelige fejl i danskernes indretning

Et af de største køb for de fleste danskere er et hus. Selv hvis man aldrig køber eget hus eller lejlighed, så er huslejen en af de største udgifter. Vi bruger altså rigtig mange penge på et sted at bo, men mange har det med at ødelægge hjemmet med dårlig indretning. Det er noget, vi gerne vil hjælpe med at rette op på, så vi har samlet en liste med fire almindelige fejl i den måde, danskere indretter deres hjem.

En af de helt store fejl, som rigtig mange danskere begår, er at købe dyre malerier og andet pynt, mens de sparer på de vigtige områder ved for eksempel at købe billige møbler. Det kan se virkelig dumt ud at man have pæne ting på væggene, når ens sofabord ligner noget, der hører til i en fattig studerendes etværelses lejlighed. Der er altså tale om dårlige prioriteter, hvor man bør købe de vigtigste ting først, så man ved, at der er penge til dem.

Det er ikke ualmindeligt at se et hus med fede møbler, hvor det alligevel på en eller anden måde ser trist eller kedeligt ud. Det har i de fleste tilfælde noget med belysningen at gøre, som er en af de ting, rigtig mange danskere undervurderer eller glemmer. Der er dog ikke mange ting i hjemmet, der er vigtigere end belysning – og det er ikke kun fordi, det beskytter dit syn, så du også kan se noget de næste mange årtier. Hovedårsagen til den dårlige belysning er, at mange danskere sparer og køber en lampe i IKEA, fordi de ikke forstår, at designerlamper som dem fra louis poulsen altså ikke bare ser pænere ud; de er også lavet til at give den bedst mulige belysning.

En anden ting er, at mange ikke har styr på farverne fra rum til rum, så man fra det ene rum til det næste kan gå fra den skarpeste solskinsgul til den mørkeste burgundy. Det er ikke kun de store kontraster, der kan give problemer, men altså også skift i nuancerne. Hvis man har gule vægge i hele huset, så skulle man måske tro, at det ikke kan gå galt, men forskellen på lysegul og mørkegul kan være ret så iøjnefaldende.

Man må selvfølgelig ikke glemme, at indretning ikke kun handler om, hvordan det ser ud. Dine møbler er til for andet end at se pæne ud. En kontorstol skal være ergonomisk, en sofa skal være komfortabel og et tæppe skal kunne holde til lidt af hvert. Hvis du ikke tænker over hvert enkelt møbels funktionalitet, så kan du indrette et yderst pænt hjem, der ikke er til at leve i. Husk, hvad tingene bliver brugt til, og tænkt derefter på, hvor godt de ser ud sammen med alt det andet.