3 eksempler på succesfulde danske tøjmærker

Der er ikke meget snak om de danske tøjmærker, hverken inden for landets grænser eller uden for. De bliver selvfølgelig nævnt en gang imellem når kendte har dem på eller når deres omsætning springer betydeligt, men vi mener stadig, at de fortjener mere omtale, end de indtil videre har fået. Det er derfor vi her vil se på tre af de danske tøjmærker, der har haft størst succes de seneste år, i håb om at andre vil få øjnene op for, at det danske tøjmarked har noget at byde på, som man ikke finder andre stedet i verden.

Det første succesfulde danske tøjmærke vi vil se på er Mads Nørgaard. Hvis du ikke kender til mærket kan det være nemt at tro, at der her er tale om tøj til mænd, men det er faktisk deres kvindetøj, der er mest populært. De har såmænd også tøj til mænd og børn, men hvis man ser på salgene og hvor de lægger deres fokus, så er det helt klart kvindetøj, der er nummer et. Deres succes hænger i høj grad sammen med, at de så vidt muligt sørger for, at det tøj de designer aldrig går af mode. De synes nemlig, at det går for hurtigt med at moden skifter, så deres fokus er på klassikere såvel som kommende klassikere, der forbliver moderne gennem årevis og måske endda årtier, når det går præcis som de havde tænkt sig.

Som nummer to på listen har vi Moss Copenhagen blev stiftet for bare 12 år siden, men de er vokset hurtigt er for længst begyndt at flyve og brede deres vinger ud. Det kan ses i at de ikke bare har tøj som kjoler og bluser, toppe og jeans, men også smykker og tasker, så der går nok ikke længe før man kan klæde sig fra top til tå i det her danske brands produkter. En af de måder de skiller sig ud fra mængden på er ved at have et mere kantet design, som de på nærmest magisk vis formår at holde sofistikeret og feminint. Det er altså tøj, der får en til at føle sig både selvsikker og stærk, samtidig med at det fremhæver de helt rigtige dele af kroppen.

Til sidst ser vi på et mærke, der er i den lidt dyrere ende. Alle tre mærker designer tøj i høj kvalitet, men det sidste går et skridt videre, men ikke ved at følge den sidste nye moder. Ganni er godt nok i den dyre ende, men de ved til gengæld helt præcis hvad det er, kvinder vil have. Der er her tale om tøj, der fremhæver de kvindelige former mere end man skulle tro var muligt, så det vi ender ud med er både smukt, sexet og på en eller anden måde samtidig super elegant.