Guide til teknisk udstyr til jagt

Som jæger har man meget udstyr man skal have styr på og går man rigtig meget i sit udstyr skal man gerne have lidt af alt. Man skal have de basale ting som bukser, trøjer, andet relevant tøj og et par gode støvler. Men man ønske måske også have ting som er lidt mere luksus – og det er her de tekniske apparater kommer ind i billedet. Der kommer flere og flere smarte teknologiske produkter inden for moderne jagtudstyr og neden for kan du læse om radio til jagt, GPS hundehalsbånd, vildtkamera, høreværn og pandelamper.

 

Kommunikation gennem radio – Radiocom Danmark har fået tildelt en offentlig dansk radiokanal som derfor gør det muligt, at kommunikere via jagtradio i Danmark. En sådan radio gør det let for dig at kommunikere med de andre du er på jagt med, selvom i ikke er ved siden af hinanden. Det vil derfor være lettere at give hinanden information omkring dyr eller andet når i er på jagt. Mange garvede jægere vil måske mene at det ikke er nødvendigt, men det kan faktisk være en stor hjælp når man er flere på jagt sammen.

 

GPS hundehalsbånd – Garmin er et kendt brand der producere gode GPS produkter. De fleste kender Garmin for at lave kvalitets GPS til biler eller aktivitetstrackere, men faktisk laver Garmin også hundehalsbånd med tilhørende GPS. Med en hunde GPS kan du tracke alt mellem 1-10 hunde ad gangen i en diameter på op til 15 km. En Garmin hunde GPS sender kontinuerligt signal fra halsbåndet tilbage til den håndholdte tracker. Dette er et apparat der kan hjælpe dig med at holde styr på dine hundes placering når du er på jagt.

 

Vildtkamera – Et vildtkamera er et camoufleret kamera du kan sætte op i din skov som vil fotografere eller filme billeder af de bevægelser der kommer foran kameraet. Et vildtkamera er perfekt til at hjælpe dig med at finde ud af hvilke dyr der er i din skov og hvor mange der er af hver art. Det kan være information du benytter når du efterfølgende er på jagt eller det kan være ren nysgerrighed og hobbybrug.

 

Høreværn og pandelamper – Høreværn er uundværlige når du er på jagt. De skal hjælpe med at beskytte din hørelse når du skyder. Mange høreværn er så smart opbygget at de udelukker de høje og skadelige lyde, men stadigvæk lader dig høre når folk snakker til dig. En pandelampe kan også være en nyttig ting at have med på jagt og især når det er mørkt. Det kan hjælpe dig med lettere at finde rundt i mørket uden at falde over grene og lignende – dog vær opmærksom på, at lampen ikke er tændt hele tiden så den skræmmer dyrerende væk.