Spar på din energi med energimærkning

Har du ingen anelse om hvor hensigtsmæssig din bolig er på energifronten? Føler du at forbruget suger energien ud af dig og pengene ud af din pung? Og står du over for en renovering? Så ville det komme dig stort til gavn at få en energimærkning på din bolig så du ikke sveder over varmeregningen.

Der er penge at spare og energi at hente. Men hvor skal den hentes fra? Ved du hvad din boligs status er? Altså energimæssige status? Det kan du få hjælp til at få overblik over ved at bestille en energimærkning fra Botjek.

Hvad er et energimærke?

Et energimærke er en rapport, som bliver udført af en energikonsulent. Den oplyser op om boligens energimæssige status: den giver dig en oversigt over hvordan energiforbruget står til og hvor der er plads til forbedringer. Konsulenten måler og tjekker forskellige parametre og udformer en rapport. Det endelige energimærke gives som en karakter på en skala fra A til G.

Rapporten giver dig et billede af hvor højt forbruget er og hvor energiøkonomisk boligen er. Det kan komme dig til gode i forskellige situationer.

Hvorfor er energimærkning vigtigt?

Udover at vurdere den nuværende energitilstand i din bolig, giver konsulenten med den udarbejdede rapport også forslag til energimæssige forbedringer i dit hus eller din lejlighed. Det kan f.eks. være at isoleringen kan forbedres og således gøre varmeregningen mere behagelig i pris.

Står du og skal til at bygge om eller renovere kan du med fordel få energimærket boligen, så du kan tage forslagene til forbedringer med i overvejelserne. I nogle tilfælde kan det også være et lovkrav at få en energimærkning. Det gælder f.eks. når du skal til at sælge eller udleje dit hus.

Uanset om du skal købe, sælge eller udleje er kan det komme alle parter til gavn med energimærkning. Det kan blive nemme og mere fordelagtigt for dig at sælge og det kan give en potentiel køber noget at sammenligne med.

Der gælder forskellige regler alt efter type bolig. Med Botjek er du i professionelle hænder, der sørger for den rigtige løsning til din bolig.