Sådan Holder du Løbende Hjemmet ved Lige

Uanset hvor perfekt ens hjem er, den dag man flytter ind, så forbliver det ikke i perfekt stand med tiden. Vi er nødt til løbende at vedligeholde vores hjem, hvis det skal blive ved med at være flot og præsentabelt. Det er heldigvis ikke så svært som det måske lyder. Det vigtigste er, at man løbende tager sig kærligt af hjemmet. Når du løbende vedligeholder og tilpasser din bolig, så kræver det ikke specielt meget tid eller energi. Hvis man derimod venter til hele ens bolig ligner noget der er løgn, så er det virkeligt hårdt arbejde, at få den gjort bare nogenlunde flot igen.

Når det kommer til reparationer og større skader, så bør man typisk bare håndtere problemet så hurtigt som muligt. Det er alt for let at udskyde det igen og igen, ind til man helt glemmer at få det gjort. Tag derfor handling så snart du ser, at der er behov for det. Hvis det er en større opgave, så behøver du selvfølgeligt ikke at smide alt hvad du har i hænderne, for at klare det hele på én gang. Du skal bare tage det første skridt, så du ligesom er i gang med processen. Hvis dørhåndtaget er knækket halvt af, så bestil et nyt dørhåndtag på internettet. Det kan du klare på få minutter, og så er processen i gang. Om nogen dage vil du så modtage en pakke i posten, der indeholder dit nye dørhåndtag. Modtagelsen af pakken minder dig om, at du har et håndtag der skal skiftes – og nu har du håndtaget. Nu kan du så skrive i din kalender, at du skal skifte dørhåndtaget lørdag morgen – eller hvornår du nu har tid. Du tager altså hele tiden handling, og har en klar plan for, hvornår du udfører det næste skridt. Ved at gribe det an på den måde er der aldrig noget der bliver udsat på ubestemt tid.

Et knækket dørhåndtag lægger man hurtigt mærke til. Men der er også dele af dit hjem, der falmer eller slides op meget gradvist. De ting kan være svære at opdage, da du jo hele tiden er omgivet af dem, og derfor ikke ser en stor kontrast. Det kan eksempelvis være malingen på dine vægge: farverne vil typisk falme med tiden. Løsningen her er, at planlægge på forhånd, hvor ofte du vil male dine vægge. Måske ønsker du at gøre det hvert andet år? Læg det ind i kalenderen på din telefon! Nu ved du, at det bliver gjort. Du kan med fordel skrive ind, at du skal købe vægmaling, et par dage før du planlægger at male. På den måde har du alle de materialer du skal bruge for, at kunne male væggene den dag.