En Forkortet Historie om En Fantastisk Bil

Der er mange der har et tæt forhold til deres bil, men jeg ved ikke om der er mange, der har det i helt så høj grad som jeg selv. Min Renault Grand Scenic har været med mig igennem så mange op- og nedture i mit liv, at den til dels føles som min bedste ven. Jeg har grinet i den, jeg har grædt i den, og den har været involveret i alle de største begivenheder i mit liv.

Her snakker jeg ikke kun om, at den selvfølgelig har kørt mig til og fra stort set alle sammenkomster. Men det tæller da også for noget. Hver gang jeg har set min familie, har bilen været med mig – de bor nemlig allesammen langt væk. Når jeg har været til en rigtig god middag med nogle venner, jamen så har Scenic’en fulgt mig til og fra. Enhver fodboldkamp eller shoppingtur har kun været mulig, fordi bilen stod klar til at køre mig til og fra.

Men det er de store ting, der virkelig har bragt mig tæt på min Renault. Ting som at den var der for mig, da min ekskone fortalte mig, at hun ville skilles. Pludseligt stod jeg der, og vidste ikke hvad jeg skulle gøre af mig selv. Huset stod i hendes forældres navn, og jeg havde egentligt heller ikke lyst til at være der, når vi ikke var sammen længere. Så jeg satte mig ud i min bil, og græd i mere end en time. Derefter begyndte jeg at køre. Jeg vidste ikke hvor jeg kørte hen – der var ikke en destination som sådan. Jeg skulle bare væk. Væk fra hende, væk fra minderne og væk fra fortiden. Efter nogle kilometer var det begyndt at blive mørkt, og jeg var mentalt udmattet, af alle tankerne og gråden. Så jeg fandt mig en parkeringsplads, og sov på bagsædet. Den nat var min bil mit hjem, og min eneste ven. Jeg følte mig dog så tryg: som om en kær ven hold hånden over mig.

Da jeg senere fandt modet til at prøve kærligheden igen, var min Scenic med på hvert skridt af eventyret. Den kørte mig til min første date, hvor rolig musik på anlægget beroligede mit galloperende hjerte. Den tog mig og min nyfundne kærlighed på lange og korte køreturer, fyldt med sang, smil og latter.

Da hun blev gravid, var det i bilen, hun fortalte mig de gode nyheder. En af de bedste dage i mit liv, og min Renault var der, til at se det. Der blev kysset og krammet som aldrig før. Da hun 9 måneder senere skulle føde, var det min bil der sikrede en tryg og sikker køretur til hospitalet, og det var også den, der bragte min trætte kæreste og vores nye søn hjem.